به گزارش گروه تاریخ پارس ایران، این روزها با گذر از جنوبیترین نقطه خیابانهای شهر قزوین، روشنی چشمها به سمتی خیره میشود که نمایی از هنر و زیبایی معماری ایرانی و اسلامی را به خود جلب میکند.
جلوهای از معماری و نمای زیبا از دور چشمان هر بینندهای را روشن و گامها را برای رسیدن به نقطه بازدید خود استوارتر میسازد.
به نقطه بازدید که نزدیکتر میشوی تازه در مییابی هر آن چه را که از دور دیدهای، صیقلدهنده روح و جانت است؛ برای صیقل دادن این دو تنها کافی است با چشم دل به آن نظاره کنی.
سر در بنا با نمای سنتیاش یادآور روزهای خوش منزل پدر و مادربزرگ است که بازیهای دوران کودکیت، «دقالباب کردن» درهای چوبی بود.
درهای چوبی که زنگهای تصویری امروز یادش را از اذهان گرفته است و به برتری خود مینازد.
گامی بیشتر که برمیداری به حیات بنا میرسی؛ بنایی که هر گوشه آن تاریخ را در ذهنها زنده میکند. آری اینجا گوشهای از پهنه مینودری و شهر قزوین «حسینیه امینیها» است؛ حسینیهای که قدمت چندین ساله در این شهر دارد.
حسینیه امینیهای شهر قزوین که در نقطه جنوبی این شهر جای گرفته میراثی ماندگار از تاریخ است که طی سال برنامههای مختلفی در آن دنبال میشود.
این حسینیه منزلگاهی برای عزاداری ایام شهادت سالار و سرور شهیدان امام حسین (ع) در ماه محرم و میزبان روزهداران «ربنا گویان» ماه رمضان است. در نقل و بیان این آثار ارزشمند تاریخی ذکر همین نکته بس که به عنوان میراث ملی در کشور ثبت شده است.
در ادامه این گزارش به معرفی ظرفیتهای حسینیه امینیهای استان قزوین از نظر مدیران و مسئولان میراث فرهنگی و مردم این استان پرداختهایم که از نظر میگذرد.
* حسینه امینیها مربوط به دوره قاجار است
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قزوین در گفتوگو با خبرنگار فارس در قزوین اظهار کرد: حسینیه امینیها از بناهای تاریخی شاخص این استان محسوب میشود.
محمدعلی حضرتیها افزود: حسینه امینیها که مربوط به دوره قاجار بوده از مرحوم حاج محمدرضا امینی، برادر حاج رحیم امینی برجای مانده است.
* قدمت مجموعه تاریخی حسینیه امینیهای قزوین 80 سال است
معاون ادارهکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قزوین نیز در گفتوگو با خبرنگار فارس در قزوین اظهار کرد: وجود خاندانهای متفاوت در مناطق مختلف این استان تأثیرگذار در شکلگیری آثار و بناهای تاریخی آن در گذشته بود.
آرش ضیاءآبادی افزود: شکلگیری بسیاری از آثار و بناهای تاریخی در گذشته نشانی از فرهنگ بزرگان آن دوره است چراکه هر شخصی یک نگین ارزشمندی از بناهای تاریخی را برخود به جای میگذاشته است.
وی قدمت مجموعه تاریخی حسینیه امینیهای استان قزوین را 80 سال عنوان کرد و ادامه داد: در گذشته همچون زمان حال این بنای تاریخی بازدیدکنندگان بسیاری را به خود جذب میکرد.
معاون ادارهکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قزوین با بیان اینکه حسینیه امینیهای این استان طی 15 سال گذشته بازسازی و مرمت شده است، گفت: زیرساختهای این حسینیه مربوط به دوره قاجار است که البته با حمله روسها به کشور ایران قسمتی از این بنا دستخوش تغییر و تحولاتی شده است.
ضیاءآبادی عنوان کرد: علاوه بر برگزاری مراسمهای عزداراری ایام محرم در حسینیه امینیهای استان قزوین، گردشگران و مسافران بسیاری برای بازدید از این بنا در ایام نوروز مراجعه میکنند.
* حسینیه امینیها یادآور معماری و هنر ایرانی و اسلامی است
شهروند تهرانی که طی چند روز گذشته برای نخستین بار از مجموعه حسینیه امینیهای استان قزوین بازدید کرده است، در گفتوگو با خبرنگار فارس در قزوین عنوان کرد: به راستی این بنای تاریخی یادآور معماری و هنر ایرانی و اسلامی است.
وی مطرح کرد: شهر قزوین علاوه بر دارا بودن مردمان مهربان و خونگرم، گذشته تاریخی ارزشمندی را به خود اختصاص میدهد چراکه با گذر از کاروانسراها و مجموعه تاریخی سعدالسلطنه این گذشته تاریخی جلوهگر است.
* لزوم توجه مسئولان قزوینی در حفظ میراثهای ملی و تاریخی
به گزارش پارس ایران، هر گوشه از شهر قزوین برگی از تاریخ ایران زمین است که نقوش بناهای تاریخی در آن هنر و عماری ایرانی را بیان میکند.
حسینیه امینیها، سردار عالیقاپو، دولتخانه صفوی، مسجد جامع عتیق، کلیسای کانتور، موزه چهلستون و مسجد مدرسه صالحیه در گوشهگوشه شهر قزوین هر کدام آثار ارزشمندی از تاریخ این شهر است که گذشته مردم قزوین را در یادها زنده میکند.
بدون شک توجه مسئولان در حفظ این میراثهای ملی و تاریخی و ارزش شمردن آن از سوی مردم به اندکی توجه نیاز دارد تا برگهای تاریخ را در دورههای مختلف آن ماندگار سازیم.
*****************